Anahtar kelimeleri girin ve Git'e basın →

2026 Zeytin Hasatı

Mart 1, 2026

Brezilya'nın Minas Gerais bölgesinde erken hasat, rekor bir yılın sinyalini veriyor.

Brezilya'nın Minas Gerais bölgesindeki zeytin yetiştiricileri, erken hasat, güçlü çiçeklenme ve elverişli kış koşullarının rekor bir yıla zemin hazırladığını, ancak yazın yağan yoğun yağmurların kalite ve işleme kararlarını etkileyeceğini söylüyor.

Şubat 26, 2026

Altın Ödül, Üstün Başarıyı İşaretliyor NYIOOC Jaén Picual için ilk çıkış

Pago de Espejo, 2026'da Altın Ödül kazandı. NYIOOCOrtak sahibi Rosario Minchón Espejo, ilk zaferin sırrını erken hasat, dikkatli öğütme ve dengeye odaklanmaya bağladı.

Şubat 10, 2026

Haftalar süren yağmur ve seller İspanya'da zeytin hasadını yavaşlattı ve üretim hedeflerini tehdit etti.

İspanya'da zeytin hasadı haftalarca süren yağmur ve fırtınalar nedeniyle sekteye uğradı; bu durum AEMO'nun 2025/26 üretim tahminini yaklaşık 1.2 milyon tona düşürmesine ve sızma zeytinyağının payının azalacağı konusunda uyarıda bulunmasına yol açtı.

Şubat 6, 2026

Fas'ta Zeytin Hasadı, Yağmur, Soğuk Hava ve İşgücü Sıkıntısı Nedeniyle Daralan Süreye Rağmen Hızla İlerliyor

Faslı üreticiler, gecikmeli başlayan ve haftalarca süren yağmur ve soğuk havanın ardından hasadı hızlandırıyor. İş gücü kıtlığı ve yüksek ücretler, üretim oranları yükselirken ve perakende zeytinyağı fiyatları düşerken bile zaman çizelgelerini sıkıştırıyor.

Şubat 6, 2026

Erken NYIOOC Ödül, Karadağ'ın Büyüyen İç Bölge Zeytin Sektörünü Vurguluyor

Podgorica yakınlarındaki Zeta'da zeytin yetiştiriciliği yapan Balša Baletić, Gümüş Ödül kazandı. NYIOOC World Olive Oil Competition Oro için Oblica, Istarska bjelica, Leccino ve Pendolino'nun bir karışımı.

Ocak 14, 2026

ABD Tarım Bakanlığı, AB'de zeytinyağı üretiminde mütevazı bir düşüş öngörüyor.

ABD Tarım Bakanlığı'nın (USDA) yeni bir raporu, başlıca üretim bölgelerinde yaşanan aşırı sıcaklık, kuraklık ve zararlı böcek baskısı nedeniyle AB zeytinyağı üretiminde mütevazı bir düşüş öngörüyor.

reklâm