Kasım 6, 2023
Avrupa'da Zeytinyağı Üretiminin 1.5/2023'te 24 Milyon Ton'a Ulaşması Bekleniyor
Getirilerin geçen yılın tarihi düşük seviyelerinin ardından toparlanması bekleniyor. Ancak artan fiyatlar ihracatı ve tüketimi engelleyecektir.
Kasım 6, 2023
Kaliforniya'da Zeytin Hasadı Başlarken İhtiyatlı İyimserlik
Tahminler, zeytinyağı üretiminin geçen yıla göre önemli bir artışla üç milyon galona ulaşabileceğini gösteriyor.
Ekim 31, 2023
Küresel Zeytinyağı Üretimi Art arda İkinci Düşüş Yılı İçin Ayarlandı
Dünyanın en büyük zeytinyağı üreten yedi ülkesinin 1.97/2023 mahsul yılında 24 milyon ton üretim yapması bekleniyor; bu, önceki dört kampanyanın ortalamasının yüzde 23 altında.
Ekim 26, 2023 İşletme
Yunanistan'da Yüksek Fiyatlı Zeytinyağı Hırsızlıkları Artırıyor, Çiftçiler Yanıt Veriyor
Ekim 26, 2023 üretim
Extremadura, İspanya'da Ortalamanın Altındaki Hasat Eğilimini Bozdu
Ekim 26, 2023 üretim
Sloven Üreticiler Yıl Sonu Aşırı Hava Koşulları Nedeniyle Düşük Hasat Bekliyor
Ekim 16, 2023 üretim
Ekim 12, 2023 üretim
Ekim 3, 2023
Tunuslu Üreticiler Sıcaklığa ve Kuraklığa Rağmen Üretimin Artmasını Bekliyor
Yetkililer, Tunus'ta hasat başlarken zeytinyağı üretiminin 200,000 ila 220,000 ton olacağını tahmin ediyor.
Ekim 3, 2023
Tunus'un Gafsa Bölgesinde Zeytinyağı Üretimi Yeniden Canlanmaya Giden Yol Olarak Görülüyor
Fosfat üretimi yerel ekonomiye hakimdir ancak yerel halk bunun faydasını görmemiştir. Zeytin yetiştiriciliğinin ve yağ üretiminin yaygınlaştırılması bir çözüm sağlayabilir.
Ekim 3, 2023
Zeytin Hasadı Başlarken İtalya'da İyimserlik
Güney İtalya'daki üreticiler bereketli mahsul beklerken, orta ve kuzey İtalya'daki çiftçilerin kaderi daha az belli.
Eylül 28, 2023
İspanya'da Zeytinyağı Üretiminin 1 Milyon Tonun Altına Düşmesi Bekleniyor
Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisinde üst üste ikinci kez kötü hasat beklentisi, fiyatların artmaya devam edeceği anlamına geliyor.
Eylül 26, 2023
Devam Eden Kesintilerin Ortasında Güney Afrika'da Başarılı Bir Hasat
Bu yıl elektrik kesintileri birkaç olumsuz dönüm noktasına ulaştı ancak ülkedeki üreticiler yılmadı.
Eylül 25, 2023
Puglia'daki Zeytin Çiftçileri Sonbahar Fırtınalarından Sonra Felaket Hasatıyla Karşı Karşıya
Güney İtalya bölgesindeki zeytin ağaçlarının zarar görmesinin kısa vadede fiyatları artırması ve gelecekteki hasatlarda üretimin azalması bekleniyor.
Eylül 25, 2023
Jaén Co-op, Eyaletin Zeytin Sektörü İçin 1 Milyar Euro Zarar Uyarısında Bulundu
Geçen yılın tarihsel olarak zayıf hasadının ardından Jaén'deki üreticiler yeni bir hasadın başlamak üzere olduğu konusunda uyarıyor. Jaén Tarım-Gıda Kooperatifi, sonucun şaşırtıcı bir mali kayıp olacağı konusunda uyarıyor.
Eylül 25, 2023
Fas'ta Zeytin Hasadının Karşı Rüzgarlara Rağmen Toparlanması Bekleniyor
Sıcak ve kurak bir yaza rağmen son yağmurlar koşulları iyileştirdi ve önümüzdeki haftalarda daha fazlasının gelmesi bekleniyor. Yetkililer üretimin geçen yıla göre artmasını bekliyor.
Eylül 18, 2023
Yunanistan'da fırtına zeytinlikleri sular altında bıraktı, ağaçlara zarar verdi
Yunanistan'ı kasıp kavuran şiddetli yağmur ve dolu fırtınaları, yaklaşan hasat öncesinde zeytin ağaçlarına zarar verdi ve hastalığın yayılmasına ilişkin endişeleri artırdı.
Eylül 14, 2023
Hasat Görünümü Kötüleştikçe Suriye Zeytinyağı İhracatını Kısıtladı
Suriye'de zeytinyağı üretiminin 50/2023 mahsul yılında yüzde 24 oranında düşmesi bekleniyor. Yetkililer fiyat artışlarını önlemek için ihracatı yasakladı.
Ağustos 31, 2023
Malta'nın Yeni Zeytin Yetiştiricileri Kooperatifi Tarihi Sektörü Profesyonelleştirmeyi Amaçlıyor
Kooperatif, bereketli bir hasat öncesinde bin yıllık sektörü yatırım, eğitim ve turizm yoluyla dönüştürmeyi hedefliyor.
Ağustos 31, 2023
Avustralyalı Yapımcılar Karışık Talihlerle Karşı Karşıya
Yetiştiriciler genel olarak bol miktarda zeytin hasadı yaptı ancak yağ verimi ortalamanın altındaydı.
Ağustos 29, 2023
Kaliforniya Zeytinyağı Üreticileri Tropikal Fırtına Hilary'nin Etkisini Tartıyor
Güney Kaliforniya'daki üreticiler mevsim dışı yağışları memnuniyetle karşıladılar ve sel ve toprak kaymalarından yalnızca küçük hasarlar bildirdiler.
Ağustos 10, 2023
California Üreticileri Zeytinleri ve İşçileri Rekor Isıda Güvende Tutuyor
Eyaletin bazı bölgelerinde rekor kıran sıcaklıklarla birlikte, üreticiler sulamaya ve alışılmadık çalışma saatlerine duyulan ihtiyacı vurguluyor.
Ağustos 7, 2023
Yetiştiriciler ABD Zeytinyağı Üretiminin Kuzey Sınırında Hasata Hazırlanıyor
Hobi yetiştiricileri ve profesyonel üreticiler, Oregon'da yaklaşan hasat konusunda iyimser.